Biografie

Matthias Seuffert (1971) ontdekt al op zeer jonge leeftijd zijn liefde voor jazz. Na een klassieke muziekopleiding op zowel klarinet als piano won hij verschillende jeugdprijzen, waaronder de Prix Sidney d’ Or in Frankrijk in 1992.

Matthias wordt internationaal gezien als een van de meest veelzijdige jazz klarinettisten en saxofonisten. Zijn jazzstijlen variëren van swing tot bebop. In de internationale jazzscene is hij een veelgevraagd solist, ensemblespeler en arrangeur. Sinds zijn terugkeer uit Engeland, waar hij woonde en les gaf aan het Trinity College of Music in Londen, treedt hij regelmatig op met de Franse toptrompettist Patrick Artero, dit jaar ook aanwezig op het Breda Jazz Festival. Daarnaast geeft Matthias mede leiding aan the European Blue Rhythmakers samen met de Britse pianist Keith Nichols. Tegenwoordig speelt hij samen met jazzpublicist en bassist Alyn Shipton in de Clayton Legacy Band.

Dit jaar is Matthias niet alleen te beluisteren in diverse festival Surprise Bands maar zal hij zeker ook acte de présence geven tijdens het jubileumconcert van Miss Lulu White’s Red Hot Creole Jazzband op zondagmiddag 2 juni.