Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Linus, geboren in een muzikale familie in Los Angeles in augustus 1995, zette al snel zijn eerste muzikale stappen op de viool. Op negenjarige leeftijd pakte hij eindelijk de gitaar op, die al snel zijn belangrijkste instrument werd.

Linus heeft een bachelordiploma van de Jazzcampus Basel, waar hij heeft gestudeerd bij onder meer Peter Bernstein, Julian Lage, Wolfgang Muthspiel, Mark Turner en vele anderen. In juni 2019 studeerde hij succesvol af aan de masteropleiding van het Conservatorium van Amsterdam, waar Jesse van Ruller en Martijn van Iterson tot zijn docenten behoorden. De stijl van Linus is diep geworteld in de traditie van blues georiënteerde jazzgitaristen als Wes Montgomery, George Benson en Peter Bernstein.

Linus vertoont een kameleontisch aanpassingsvermogen. Zijn belangrijkste jazzproject, REBOP, een gezamenlijk kwintet met de iconische Jorge Rossy op vibrafoon, bracht zijn eerste plaat uit in november 2018 en toerde regelmatig door het Verenigd Koninkrijk en Midden-Europa. Hij is ook lid van de Amsterdamse Dreampop-band Tiigre, die in juni 2019 zijn eerste single Paperboat uitbracht. Linus geeft als pedagoog gitaarles in het jong talent programma van het Conservatorium van Amsterdam.

Steun het festival!