Biografie

In 2019 gaat King of the World met nieuwe gitarist (Stef Delbaere uit België) en nieuwe CD (release in september) weer het Nederlandse clubcircuit aan doen.  Nieuwe songs, geschreven samen met gitarist Stef Delbaere, laten een energieke versie horen van het bekende KOTW-geluid en laat er
geen twijfel over bestaan waarom KOTW al jaren in de top van het Europese roots circuit mee draait.

Een reputatie opgebouwd in de afgelopen zes jaar via de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015) en Cincinnati (2016). Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd (optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen) heeft aan het succes bijgedragen.

Daarnaast wordt de groep geboekt in Nederpoptempels als Paradiso, Hedon, De Boerderij en vele andere. Een bevestiging dat KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen. De band heeft er ook al verscheidene TV en radio-shows op zitten waaronder Pauw en Witteman (TV 2x), Vrije Geluiden (TV), Derksen on the Road (TV), Jongens van het Noorden(TV), Spijkers met Koppen (radio) en TROS-muziekcafé (radio).

De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards: beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band en maar liefst 6 noteringen in de 2017 Dutch Blues Top 100 aller tijden, met de hoogste notering op plaats 2 achter de klassieker “Windows of my Eyes” van Cuby and the Blizzards.

De band tourde in hun zesjarig bestaan naast Nederland door Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. Landen die bij de nieuwe release ook weer bezocht zullen worden.

Ruud Weber – zang/bas
Stef Delbaere – gitaar
Fokke de Jong – drum/zang
Govert van der Kolm – toetsen/zang