Biografie

De in Engeland geboren saxofonist en zanger Jonny Boston heeft in zijn leven veel gereisd.
Hij woont momenteel in Hoofddorp, Nederland, met zijn vrouw Heidy en zoon David.
Jonny blonk uit in muziek in het Christ Hospital, een school waar hij werd gekoesterd en aangemoedigd. Hij debuteerde op de leeftijd van 15 jaar met het Bahrain Jazz Quartet in het Midden-Oosten. De legendarische kornettist Phil Mason hoorde hem voor het eerst in de Londense metro, en dat leidde tot tournees door Europa met Max Collie Rhythm Aces. Jonny verliet de band van Max om te studeren aan het Leeds College of Music, waar hij zijn Graduate Diploma in Jazz & Contemporary Muziek cum laude afsloot!
Jonny keerde terug naar Londen in 1998, waar hij optrad met bands als Phil Mason’s New Orleans All Stars, Pasadena Roof Orchestra, King Pleasure & the Biscuit Boys, Ginger Pig Band & TJ Johnson Band. Hij speelde ook samen met Ken Peplowski, Roy Hargrove, John Dankworth, Chris Barber, Georgie Fame en Jamie Cullum.
In 2008 verhuisde hij naar Nederland en hier heeft hij zijn leven opnieuw aan Jezus Christus toevertrouwd. Sinds 2010 is hij actief in zijn thuiskerk Crossroads International Church in Amsterdam, waar hij regelmatig diensten leidt.
In 2011 vormde hij een jazzgospelgroep genaamd Jonny & the Jazzuits.