Biografie

Zanger-gitarist Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan vijfendertig jaar uit het hoofd en uit het hart. Recht uit het hart.
In de jaren tachtig is dat The Crew, een ijzersterke rhythm & blues formatie waarmee Jan jarenlang een toonaangevende rol speelt in het internationale clubcircuit. Eind jaren tachtig stopt The Crew, op het hoogtepunt. Jan gaat steeds meer zelf muziek schrijven en begint een eigen band: de Jan de Bruijn Band.

In het begin van de jaren negentig start hij The Gonnabee’z, opnieuw een combinatie van een selecte groep Nederlandse en Belgische popmusici en opnieuw met zijn zwager Pieter van Bogaert op de toetsen. The Gonnabee’z speelt vooral eigen werk – het aandeel van Jan is groot.

Jan de Bruijn heeft zich in al die jaren ontwikkeld tot een podiumkunstenaar die als geen ander verschillende talenten en kwaliteiten herbergt: een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op toneel.

 

Nicko Christiansen (1950, Den Haag) begon op zijn 11e met gitaarspelen, veelal muziek van Little Richard, Chuck Berry en Bill Haley. In 1965 vormde hij samen met John Lagrand (mondharmonica) het blues duo Indiscrimination. Zij werden door Leo Unger geintroduceerd in de jazz en blues scene van Nederland en in 1966 brachten zij hun eerste plaats uit. Hierna begonnen John en Nicko de band Livin’Blues, samen met Ted Oberg, en met Cesar Zuiderwijk (Earring), Henk Smitskamp (Shocking Blue, The Motions), gevolgd door Ruud van Buuren (Group 1850, Long Tall Ernie) en Johnny Lejeune. De band scoorde drie hits en brachten vijf albums uit. In 1975 ging de band uit elkaar. Hierna was er een doorstart met een tweede Livin’Blues met Nicko als zanger en op saxofoon.

 

Reeds meer dan 30 jaar een begrip in Zuid-Nederland en België: Walter Lavent en companen maken er altijd een fijn Southern Rock / Blues optreden van. Met duidelijke invloeden van The Allman Brothers Band en aanverwante stijlen.

Optredens

13. Publieke Werken

Jan de Bruijn & Friends

10 mei 2018
21:30 - 00:30