Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Jack Bottleneck & Band (NL)

Wie Jack Bottleneck kent weet waarom hij de door hem gezongen nummers met overtuiging weet te brengen. Hij is authentiek, puur en vooral muzikant, iemand die bijna alle kanten van het leven heeft doorgemaakt. Na een aantal donkere jaren worstelde hij zichzelf weer omhoog om zich te richten op een muzikale toekomst.

Jack groeide op in de Friese Wouden, waar men dwars, “oars as oars” en vrijgevochten is. Hij leerde al op jonge leeftijd verschillende muzikale stromingen kennen, wat duidelijk te horen is aan z’n karakteristieke rauwe stemgeluid en gebruik van instrumenten. De basis ligt voor hem vooral in de blues, bluegrass, country blues en Americana, eerlijk en oprecht maar trouw blijven aan de basis.

Met een veelzijdig repertoire slagen Jack Bottleneck & Band er telkens weer in het publiek te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. Het doorleefde ‘korrel 40’ stemgeluid van Jack wordt muzikaal ondersteund door ‘’Bluesman’ Herman Frank en de doorgewinterde muzikanten Johannes Blanksma op drums en Rob Taekema op bas.

Steun het festival!