Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Ondertussen een welbekend gezicht op het Breda Jazz Festival! How about Rita? is en een gelouterd jazzkwartet met origineel repertoire uit de swing- en cooljazz periode en bestaat uit Bart Wouters, Han Wouters, Harry Kanters en Angela van Rijthoven. Een concert van How about Rita? bijwonen is een feest, alleen al door de muzikale en vriendschappelijke chemie van de muzikanten. Toegankelijk, uitnodigend, en nergens de plat gebaande paden van de vocale jazz betredend staat How about Rita? garant voor een prikkelend concert dat uitnodigt tot dansen en meezingen.

De arrangementen zijn geënt op voorbeelden van kleinere formaties uit met name de jaren ’40 en ’50. Dit maakt How about Rita? tot een unieke formatie binnen de Nederlandse/Belgische jazzwereld. Ieder optreden swingt erop los en er is bovendien een heerlijke Shoo Fly Pie of Apple Pandowdy te winnen.

Harry, Bart, Han en Angela zijn al jarenlang actief op de Nederlandse en Belgische Jazzpodia. Ze zijn respectievelijk lid (geweest) van de befaamde JoJo Swingband, Jazz Connection en The Dutch Swing College Band en zijn graag geziene gasten op podia en jazzfestivals in binnen- en buitenland. Dit alles staat borg voor een optreden dat bol staat van kwaliteit, muzikaliteit en gezelligheid.

Bezetting:
Angela van Rijthoven (voc)
Bart Wouters (voc, b)
Han Wouters (dr)
Harry Kanters (p)

Steun het festival!