Biografie

De gemiddelde muziekliefhebber denkt bij jazzmuziek vaak aan één of meer blazers, begeleid door een ritmesectie van piano, bas en/of drums. Een zanger(es) kan niet ontbreken. Gitaristen hebben vaak hun eigen band en een wat specifieker publiek… Maar niets is minder waar met Hot Club d’Europe! Hun virtuositeit gaat gepaard met swing en gloedvolle passie, waarbij niets aan toegevoegd hoeft te worden: Gypsy Jazz pur sang!

De getalenteerde solo gitaristen Paulus Schäfer en Olli Soikkeli zijn beide veel gevraagde muzikanten. In 2012 begonnen zij een samenwerking met bassist Arnoud van den Berg en vormden een nieuwe groep: Hot Club d’Europe. Deze bijzondere combinatie van muzikanten creëert een inspirerende nieuwe uitvoering van het gipsy jazz repertoire.

Paulus Schäfer, erfgenaam van een beroemde muziek familie, is een grote naam in de gipsy jazz wereld, beroemd om zijn frisse pure stijl en onnavolgbare vingervlugheid. Collega Olli Soikkeli is een Finse gitarist die bekend is om zijn zeer meeslepende spel en die met een verbazingwekkende behendigheid en snelheid de ziel van Django Reinhardt’s muziek op geheel eigen wijze vertolkt. Arnoud van den Berg heeft een lange carrière in de muziekwereld die begon in de blues en rock. Hij ontdekte de muziek van Django rond het jaar 2000 en heeft sindsdien samen gespeeld met enkele van de meest beroemde gipsy jazz performers zoals Jimmy Rosenberg en Robin Nolan. Zijn basspel wordt gekenmerkt door creativiteit en gevoeligheid gebracht met de hem eigen groove en swing.

Deze drie meesters vormen samen de inspirerende Hot Club d’Europe. Hun originele interpretatie van de klassieke nummers en eigen creatieve composities worden door hen gebracht op een unieke levendig swingende manier.