Biografie

Guillaume is een van de top drummers in Frankrijk. Hij begon met drummen toen hij 6 jaar oud was. Hij is cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium van Bordeaux. Tijdens zijn opleiding bleef hij drummen bij diverse jazzbands zowel in clubs en op festivals in Europa maar ook in de Verenigde Staten. Tijdens de eerste jaren van deze eeuw bezocht hij regelmatig New Orleans en sloot zich daar aan bij de band van klarinettist Evan Christopher. Andere bekende jazzmusici met wie Guillaume regelmatig speelt zijn Leroy Jones, Wendell Brunious, Bob Wilber en Warren Vaché.
In 2005, 2006 en 2007 won hij de Jazz Award van de Hot Club de France voor zijn drumspel op albums met diverse muzikanten. In 2011 ontving hij de ‘Academie du Jazz’ voor het beste traditionele jazz album van dat jaar met zijn New Orleans trio.
In 2014 werd zijn eigen album Drumology beloond met Prix Special du Jury van de Hot Club de France. Dit album nam hij op met de Tuxedo Big Band en is een hommage aan de grootste drummers uit het swing tijdperk.