Biografie

De songs van Frank Sinatra en zijn arrangeurs vormen dit jaar de kern van het concert van de Frits Bayens Big Band uit Breda, met als stersolist zanger Robert Brekelmans, speciaal voor deze gelegenheid ingevlogen. Denk aan songs als ‘Mack the Knife’ of ‘I’ve Got You Under My Skin’.

Op het programma staan meer dan tien songs van Sinatra. Bijzonder is dat alle songs uitgevoerd worden in de originele arrangementen van Nelson Riddle, Billy May, Quincy Jones en Neal Hefti, merendeels in transcripties van Frits Bayens. De echte verrassing wordt zanger Robert Brekelmans. Hij evenaart Frankie S. in performance, dictie, zuiverheid en timing. Hij heeft een prachtige stem en toevallig ook blauwe ogen. Meer zeggen we niet. Kom zelf en verbaas je over zijn talent en over de kwaliteit van de band.

Liefhebbers van Count Basie en zijn orkest komen in dit concert ook aan hun trekken. De Frits Bayens Big Band brengt ter afwisseling een aantal stukken uit het repertoire van Basie ten gehore. Het orkest leunt daarbij zo dicht mogelijk tegen het origineel van de Count aan. Het wordt een concert dat een breed publiek aanspreekt. Dus “Come Fly With Us” & “Get That Warm Feeling”.