Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Frits Bayens Big Band

De Frits Bayens Big Band is in 1975 opgericht door bandleider, arrangeur en componist Frits Bayens. De band behoort tot één van de beste niet-commerciële big bands in Nederland. Sinds 5 oktober 2020 staat de band onder de inspirerende leiding van Jasper Staps. De Frits Bayens Bigband bestaat uit gepassioneerde jazz muzikanten. Niet toevallig is het orkest een kweekvijver geworden van bekende nationale jazzmusici. Wat te denken van bijvoorbeeld pianist Rob van Bavel, bassist Marc van Rooy, trombonist Loek Boudesteijn, drummers als Hans Eijkenaar en Hans van Oosterhout die allen hun bijdrage hebben geleverd aan dit ensemble.

Jasper Staps (dirigent)

In oktober 2020 heeft Jasper Staps het stokje overgenomen van Frits Bayens. Tijdens zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag ontdekte Jasper de kracht van het schrijven. Hij studeerde arrangeren/componeren/dirigeren bij Frans Elsen, waar hij een brede basis legde voor een veelzijdige visie in alle stijlen en bezettingen.
Al meer dan 10 jaar profileert Jasper Staps zich als dirigent, waarbij hij zich volledig toegespitst heeft op lichte muziek. Tussen 2014 en 2018 was hij als chef dirigent verbonden aan het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, waar hij een nieuwe standaard heeft gezet op het gebied van lichte muziek binnen de harmoniewereld.

Steun het festival!