Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Oorspronkelijk komt Drew uit het Verenigd Koninkrijk, Wales. Hij verhuisde met zijn ouders naar een stad in de buurt van Londen en groeide op tussen zijn moeders favoriete muziek; Elvis Presley, Johnny Cash, Lonnie Donegan en the Shadows.

Naarmate hij ouder werd verloor hij zijn interesse in de klassieke muziek dankzij een modern gezinde muziekleraar. Drew ging contrabas spelen aan het einde van zijn schooljaren en ruilde deze al snel in voor een gitaar. Zijn inspiratie vond hij in de acid jazz, hij ontdekte onder andere Jimmy Smith, Lou Donalson, Grant Green, Jimmy McGriff en raakte geïnteresseerd in de artiesten die hén weer beïnvloedde. Zo bevond hij zich in een tijdreis door de geschiedenis heen. Denk aan Count Basie, Duke Ellington, Charles Mingus, Horace Silver, Art Blakey en Charlie Parker.

Tijdens een jazzworkshop bevond Drew zich als enige gitarist tussen 15 blazers. Op dat moment besloot hij tenor-sax te leren. Een jaar later speelde hij sax in een lokale bluesband. In deze tijd ontdekte hij artiesten zoals Louis Jordan, Louis Prima, Sam Butera en Red Prysock. In 2000 ging Drew Davies in Frankrijk wonen. Daar vond hij jazz- en bluesartiesten die zijn passie deelden voor swing, jump en blues stijlen.

Bezetting:
Drew Davies (voc, t.sax)
Thomas Mestres (tp)
Jean Marc Labbé (bar.sax)
Cesar Pastre (p)
Xavier Nikqi (b)
Kevin L’hermite (dr)

Steun het festival!