Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Diona Fox is een krachtige vocaliste met haar hart op haar mouw. Ze is prominent aanwezig, geestig en verfrissend innemend. Haar liefde voor jazz, (neo)soul en popmuziek is in haar sound te horen en heeft een rauw randje (dat ook haar diepe, ietwat rauwe stem kenmerkt). Ze wordt vaak vergeleken met Amy Winehouse en laat zich inspireren door Carmen McRae, Esther Phillips en Nina Simone, en artiesten van nu als Madeleine Peyroux, The Wood Brothers & Zaz.

Haar Ragdolls bestaan uit:

Gitaarvirtuoos Roy de Rijke, met zijn alom aanwezige roots in de Gypsy Jazz. Zijn gave is de manier waarop hij Gypsy in alle mogelijke muziekgenres brengt, waardoor de composities een unieke en aanstekelijke vingerafdruk krijgen.

Remus Aussen voegt soms zijn zoete contra-melodische contrabas partijen toe, maar meestal is hij upfront op basgitaar, funk-duellerend met de rest van de band. Er zit een hoop bas-historie in zijn rugzak, en dat gebruikt hij om zijn speciale & frisse bas-ingrediënt voor de nummers te maken.

Lodewijk Bles komt van een klassieke achtergrond maar heeft een ondeugende twist als het aankomt op het kleuren tussen de lijnen. Hij heeft de unieke kwaliteit om genres te mengen en vormt een solide basis voor arrangementen en details om het Diona Fox’ repertoire te verfijnen.

Steun het festival!