Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Iemand die zeker niet mag ontbreken op de vijftigste editie van het Breda Jazz Festival is Dan Barrett. In 1977 kwam Dan voor het eerst naar Breda en maakte toen een verpletterende indruk met zijn versie van ‘The Man I Love’. Sindsdien is hij vele malen in Breda geweest, heeft hier veel (muzikale) vrienden gemaakt en hij noemt onze stad dan ook zijn “Home away from home”.

Dan is geboren in Pasadena, California, en groeide op in het nabijgelegen Costa Mesa. Toen hij 11 jaar was begon hij trombone te spelen en kort daarna kwam de cornet erbij. In 1983 verhuisde Dan naar New York en was een graag geziene gast in Eddie Condon’s jazz club. In die club hoorde Benny Goodman hem spelen en nodigde hem uit om zich aan te sluiten bij wat het laatste orkest van de King of Swing zou worden. Samen met Howard Alden vormde Dan het Howard Alden – Dan Barrett Quintet (ABQ). Dan heeft een aantal keer in Carnegie Hall gespeeld onder andere met Woody Allen.

Dan reist de hele wereld over om het publiek van zijn subtiele trombone-spel te laten genieten. Wij zijn blij dat hij op deze speciale editie van het Breda Jazz Festival aanwezig is.

Welcome back, Dan!

Steun het festival!