Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Chris Muller is een opkomend talent in de Nederlandse jazz scene. Op jonge leeftijd stortte hij zich op klassieke pianomuziek en na een aantal jaar heeft hij de overstap gemaakt naar lichte muziek. Op zeventienjarige leeftijd begon Chris te schrijven voor grotere ensembles, als pianist van het Eindhoven Jazz Orchestra. Gedurende drie jaar heeft hij hier veel aspecten van de jazzmuziek ontdekt en heeft hij veel ervaring opgedaan als zowel pianist als arrangeur. In 2019 begon Chris zijn studie Jazz Piano aan het Conservatory of Amsterdam bij Rob van Bavel en Karel Boehlee. Daar bracht hij ook het schrijven naar een nieuw niveau door Jazz Arrangeren te gaan studeren met Henk Huizinga en Jurre Haanstra.

In 2021 kwam één van zijn dromen uit toen Chris Muller achttien muzikanten bij elkaar bracht in Amsterdam om samen de Chris Muller Bigband te vormen. De band is uitgegroeid tot één van de jongste professionele bigbands van Nederland, en bestaat uit de grootste talenten uit de Nederlandse jazzscene. Het jeugdige imago van de band wordt aangevuld door de speelervaring onder de bandleden, die in menig Nederlands orkest actief zijn.

Het doel van de Chris Muller Bigband is het in stand houden en verrijken van de Nederlandse bigbandcultuur. Met origineel werk en arrangementen van Chris Muller wordt de traditionele bigbandenergie gerespecteerd en wordt tegelijkertijd geflirt met moderne sounds, zonder dat de swing en groove ooit verloren gaan. Samen met de jeugdige en energieke uitstraling van de band biedt dit het publiek inspirerende, grensverleggende concerten. De band maakt hiermee jazz toegankelijker voor een breed publiek en spreekt daarmee ook jonge generaties aan.

Bezetting:
Miguel Valente, Jeline Weening, Oleg Tkachenko, Fleur Peereboom, Pepijn Mouwen (sax)
Alvaro Jimenez, Nils Attermeyer, Álvaro Rey, Pablo Castillo, Dima Loginov (tp)
Bart Bergmans, Maarten Combrink, Matteo Paggi, Jeroen Vermazeren (tb)
Yannik Sieburg (g)
Ton Felices (b)
Tim Hennekes (dr)

Steun het festival!