Biografie

BORN is een expressief en dynamisch pianotrio bestaande uit pianist Born Sanders, drummer Peter Weissink en bassist Bart Soeters.
Een BORN-concert is een impulsieve zoektocht naar de ultieme muzikale vrijheid. In snelle dialogen dagen de muzikanten elkaar uit tot het uiterste, waardoor het publiek op het puntje van hun stoel zit.

Als ervaren sessiemuzikanten die al jarenlang met gewaardeerde artiesten zoals Kaz Lux, Josee Koning en Geert Chatrou Izaline Calister spelen, bundelde het trio hun krachten. Onmiddellijk na de oprichting in januari 2011 namen ze EP “Impulsive Touch” op in de Fattoria Musica studio in Osnabrück (GER)

In 2011 en 2012 was de band voornamelijk actief op vele locaties en festivals, waaronder Kurhaus Scheveningen, Krasnapolsky Amsterdam, de Beurs van Berlage Amsterdam, Jazzfestival Laren, Breda Jazz Festival, Meerjazz Festival Hoofddorp. Ze speelden ook tijdens de première van de Nederlandse film ‘Gooische Vrouwen’ naast Alain Clark in het DeLamar Theater in Amsterdam. BORN trad ook op in het buitenland, waaronder Polen, Duitsland, België en Frankrijk.