Doneer aan het festival

Doneer
Webshop

Biografie

Bob’s muzikale carrière begon in 1955 op 16-jarige leeftijd. In 1957 richtte hij ‘The Beale Street Seven’ op, een dixieland-ensemble dat landelijke bekendheid wist te verwerven. AIn 1966 trad Bob toe tot de Dutch Swing College Band. Aanvankelijk als vervanger van muzikaal leider Peter Schilperoort en vanaf 1969 als vaste klarinettist.

Bob’s bijnaam ‘De Nederlandse Benny Goodman’ dankt hij aan zijn optredens als virtuoze klarinettist van het swingende Flashback Quartet. In 1990 nam hij na het overlijden van Schilperoort de muzikale leiding van de Dutch Swing College Band op zich. De DSC Band kreeg in 1990 de Nederlandse Export Award en in 1994 de prestigieuze Bird Award van het North Sea Jazz Festival. In 1999 werd Bob onderscheiden als ridder in de orde van Oranje Nassau voor zijn bijdrage aan de jazzmuziek in Nederland

In februari 2020 nam Bob Kaper afscheid van de Dutch Swing College Band, na vierenvijftig jaar over de hele wereld gezworven te hebben met deze band. Als leider, boegbeeld en niet aflatende pleitbezorger voor de traditionele jazz. Bob werkte met wereldberoemde legendes als Teddy Wilson, Albert Nicholas, Nelson Williams en is inmiddels op 83-jarige leeftijd zelf een legende.

Steun het festival!